Nieuws   Zoeken 

Ri@'s ham met maderasaus.
Ingredienten: (4 pers.):
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
2 dl runderfond of bouillon
1 dl madera of medium dry sherry of port
4 flinke sneden beenham van 1/2 cm dik
peper en zout
Bereiding:
Smelt de boter in een ruime pan en roer er met een garde de bloem door. Laat onder constant roeren en op een laag vuur gaar worden. Na circa 3-4 minuten gaat de roux kleuren en naar bischuitjes ruiken. Schenk er dan een scheut van de fond bij en laat dit al roerende binden. Voeg nu de rest van de fond en daarna de wijn bij. Laat dit 5 minuten zachtjes koken en breng op Smaak met zout (niet bij bouillon) en peper. Voeg, als de saus te dik is water toe. Leg de plakken ham in de saus en warm deze. Serveer meteen.
Receptnummer: 12472 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Kalender
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept