Nieuws   Zoeken 

Sarabethje's gegratineerde puree met snijboontjes of spruitjes speciaal
Ingredienten: (4 pers.):
12 aardappelen (om te pureren)
500 g spruitjes
400 g snijboontjes
1 dikke ui
1 bakje spekreepjes of hamreepjes
1 pakjes geraspte kaas
1 pakje room
groente saus (edah)
beetje melk
nootje boter
kruiden: zout peper kerrie poeder
Bereiding:
Aardappelen schillen gaar koken, peper zout nootmuskaat beetje melk nootje boter en dan pureren. Als laatste kaas erover heen en klaar voor in de oven. Snijboontjes in stukjes snijden, 15 min in water gaar koken. Ondertussen ui bakken en spekreepjes. Die mengel je onder de snijboontjes. Dan maak je de groente saus aan je doet er een geut room doorheen en wat kerrie of paprikapoeder. Als laatste kaas er over heen en klaar voor de oven. De spruitjes moet je schoonmaken dan 15 min gaar koken dat ze zacht zijn. De spruiten mengel je ook met gebakken spek en ui. Daarna giet je er een lekker groentesaus (of kaassaus) overheen. Als laatste kaas erover strooien en klaar voor de oven. Je kan er vlees naar keuze bij braden.
Receptnummer: 12480 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Ik vond het een lekker recept vooral omdat ik niet van spruiten hou maar nu waren ze des te lekkerder.
IK heb nog nooit zo lekker mijn spruiten opgegeten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept