Nieuws   Zoeken 

Eline's speculaas appeltaart
Ingredienten: (10 pers.):
250 gr boter
250 gr donkere basterdsuiker
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 kg goudreinetten
2 eetlepels custard + scheutje melk
100 gr rozijnen/krenten
100 gr amandelen
2.5 eieren
2 zakjes vanille suiker
koek en speculaaskruiden
kaneel
pakje amandelspijs
1 citroen
Bereiding:
Appels schillen en in blokjes snijden mengen met rozijnen en amandelen wat citroensap en kaneel en de custard en melk. Amandelspijs in een diep bord leggen met 1 ei fijnprakken. Maak het deeg zoals gebruikelijk en voeg de speculaaskruiden toe. Vul de bodem en zijkanten van de springvorm(24) met deeg en verdeel de amandelspijs over de bodem en hierop de appelblokjes leggen en maak reepjes van deeg en verdeel deze over de taart en bestrijk tot slot de bovenkant met ei. Ca 50 min in de oven 180 gr.
Receptnummer: 12496 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Traktatie op pakjesavond Lekker met slagroom
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept