Ingredienten: (4 pers.):
4 kleine ronde broodjes=pistolets
4 sneetjes gedroogde ham (ganda of seranoham)
4 sneetjes Gorgonzola of andere zachte blauwgeaderde kaas
2 peren
citroensap
gemengde sla
4 gekneusde walnoten
boter
sausje:
1 eetlepel peren en appelensiroop=Luikse stroop
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
1 dl appelsap
2 dl maisolie
1 mespuntje gemberpoeder
peper en zout
kruidentakje {garnituur) | Bereiding:
Sausje: Meng mosterd,siroop,azijn,gemberpoeder, peper en zout in de keukenmachine. Druppel tijdens het mengen eerst het appelsap en dan de olie bij, kruid eventueel daarna nog wat bij. Broodje:. Schil de peren en sij in parten, meng ze met het citroensap, en bak ze aan in wat boter, bestrooi eventueel met wat suiker, dan kleuren ze mooi. Snij de hoedjes van de broodjes en hol ze gedeeltelijk uit, beboter ze en vul met wat gemengde sla, een sneetje ham,sneetje kaas, wat gekneusde walnoten en daarboven de gebakken stukjes peer, lepel er op het laatste moment wat saus over en zet het hoedje er op met een houten prikker. Serveer op een bedje van gemengde sla en enkele trostomaatjes,versier het broodje met een kruidentakje naar keuze. |