Nieuws   Zoeken 

Nijntje's kriekencrumble
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr krieken (met sap)
sap 1/2 citroen
6 eetlepels rietsuiker
75 gr bloem
75 gr boter
70 gr (± 8 speculaaskoekjes)
vanilleijs of slagroom
kaneel
3 eetlepels notenmengeling
Bereiding:
Verwarm uw oven voor op 200°. Mengen volgende ingrediënten in een keukenrobot of kneed met uw handen:. Speculaaskoekjes (! ). Rietsuiker (! ). In nootjes verdeelde boter. Notenmengeling (! ). 1 eetlepel sap van krieken. Bloem. Neem een ovenschotel en leg de krieken op de bodem met een hoeveelheid sap (! ). Besprenkel de krieken met het citroensap. Verdeel er het speculaasmengsel over. Strooi er een mespuntje kaneel over en verdeel over de gehele schotel met een lepel of spatel. Schuif de schotel in de oven en na 25 minuutjes heb je een overheerlijk dessert dat je zowel lauw als warm kan opdienen (1) met een bolletje vanilleijs of een toefje slagroom. ENJOY.
Receptnummer: 12513 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
(! ) = naar eigen smaak ! De hoeveelheden bij de ingrediënten zijn die die ik heb toegepast, uiteraard kan je dit aanpassen naar de behoeften van u en uw gezin.
(1) Wij hebben beide geprobeerd en lauw is het op zijn best. Natuurlijk is het aan jullie om te beslissen wat je het beste smaakt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept