Ingredienten: (4 pers.):
500 gr champignons
1 ui
1 prei
2 sjalotten
1 a 2 aardappelen
1 dl room
4 sneden Ganda ham of Seranoham
2 l kippenbouillon
boter
peper en zout
bieslook | Bereiding:
Maak de kippenbouillon op voorhand en bewaar in de diepvries, zie recept nr 10344. Op het moment van de bereiding laat je de bouillon eerst ontdooien en werk dan als volgt verder:. Snij alle groenten in stukken en stoof ze aan in wat boter gedurende 8 a 10 min. Voeg de bouillon bij en laat 20 a 30 minuten zachtjes koken. Mix de soep glad in de blender. Voeg de room bij. De Gandaham leg je op een boterpapier voor enkele minuten onder de grill, tot ze krokant is, let op verlies het zaakje niet uit het oog want je hebt vlug verbrande ham, en dat zou zonde zijn. Je kan dit gerust enkele uurtjes op voorhand doen. Het kan ook in een voorverwarmde oven van 180 graden gebeuren, op tijd controleren is ook hier de boodschap. De soep bij het verwarmen NIET meer laten koken, en nadien bestrooien met de krokante stukjes ham en versnipperde bieslook, bijkruiden met peper en zout. |