Nieuws   Zoeken 

Martha's viëtnamese vissoep met mihoen
Ingredienten: (4 pers.):
300 gram wijting
50 gram mihoen
1 grote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook heel fijn gesneden
1 theelepel koenjit
1 eetlepel djahé
1 theelepel rasp van een citroenschil
2 lente-uitjes gesnipperd
2 eetlepels wokolie
2 eetlepels Viëtnamese vissaus
1 theelepel zout
peper uit de molen
Bereiding:
Spoel de vis af en snijd we kleine blokjes van van 1 cm. Leg de visblokjes in een kom, voeg djahé, zout, peper en 2 eetlepels vissaus toe, schep alles om en laat het mengsel een kwartier staan. Bereid de mihoen zoals aangegeven, laat uitlekken en snijd ze in stukjes van 5-8 cm. Verhit de olie in een wok en fruit daarin de ui,. Voeg de knoflook toe. Strooi de koenjit erover en voeg 1,2 liter kokend water toe. Roer alles goed, laat alles koken en voeg de visblokjes toe. Roer alles goed door en voeg de citroenrasp toe. Meng er tenslotte de mihoen en de gesnipperde lente-uitjes door. Kook alles nog eens goed door en diep op in kommen. Serveer met stokbrood.
Receptnummer: 12534 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
van een kalender.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept