Nieuws   Zoeken 

Joanna's chinese rijst
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. rijst
2 kippen-bouillonblokjes
3 eieren
zout naar smaak
1/4 dl sherry of rum
2 - 3 el margarine
2 plakken ham, elk 50 g.
lenteuitjes
(indien je dat wilt, een scheutje ketjap manis)
Bereiding:
Kook de rijst op de gewone manier en laat de kippenbouillonblokjes meekoken.
Breek intussen de eieren en klop ze los met wat zout en sherry of rum.
Als de rijst gaar is, maak de korrels dan los met een vork.
Laat de margarine heet worden in een ruime koekepan en voeg de eieren onder voortdurend roeren toe. Wanneer de eieren beginnen te stollen, voeg dan de rijst en de fijngesneden ham toe en de fijngesneden lenteuitjes.
Een klein scheutje ketjap, indien gewenst.
Laat de rijst goed doorwarmen onder flink roeren. Hij mag absoluut niet aankoeken.

Smakelijk eten !
Receptnummer: 1257 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Joanna Swartz
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept