Nieuws   Zoeken 

Barbara's slanke wortel/venkelsoep met kabeljauw
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram kabeljauw (diepvries)
1 kleine ui
375 gram winterwortels
150 gram kruimige aardappels
½ venkelknol
1 groentebouillontablet
zout
peper
1 eetlepel fijngeknipte dille
Bereiding:
Kabeljauw uit de diepvries halen en iets laten ontdooien. Ui pellen en snipperen. Winterwortels en aardappels schillen en in blokjes snijden. Vingers en harde kern van venkelknol verwijderen, eventueel mooi groen bewaren en venkel in smalle reepjes snijden. ¾ liter water aan de kook brengen. Bouillontablet en de gesneden ui, wortels, aardappels en venkel toevoegen en alles in 15 minuten gaarkoken. Intussen met scherp mes de bevroren vis in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Soep pureren met de staafmixer en weer aan de kook laten komen. Kabeljauwblokjes toevoegen en deze af en toe roerend in ca. 5 minuten gaar laten worden. Soep op smaak brengen met zout en peper en in 2 voorverwarmde diepe borden scheppen. Soep bestrooien met fijngeknipte dille en achtergehouden venkelgroen.
Receptnummer: 12579 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Mooie oranje maaltijdsoep met slechts 190 Kcal. per persoon. Voor niet-lijners lekker met een schepje crème fraiche erdoor en pistoletjes of stokbrood met kerrieboter erbij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept