Garnalen zoals je ze nog nooit hebt gegeten! van Gunilla
Ingredienten: (2 pers.):
6 supergrote garnalen of 12 grote gamba's die nog rauw zijn (dus grijs!)
1 dl olijfolie
grof zeezout
1 gesnipperd Spaans pepertje
1 2 teentjes knoflook in plakjes
een paar takjes koriander om te garneren
Bereiding:
Pel de garnalen. Dat gaat bij rauwe garnalen nog veel gemakkelijker dan bij gekookte. Verwijder de zwarte darmstreng.
Bewaar de koppen en de pantsers.
Doe de olie in een klein steelpannetje, doe hier de koppen en de pantsers in en kook dit zachtjes 10 minuten. Laat uitlekken en vang de olie op (zeefje).
Doe 2 3 eetlepels van deze olie in een koekenpan en bak hierin op zeer laag vuur de garnalen, de knoflook en de Spaanse peper ca. 5 minuten.
Maak op smaak met een beetje grof zeezout en geef er de koriander bij.
Receptnummer: 1262 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Gunilla
Opmerking:
Is ongelooflijk gemakkelijk te maken, smaakt geweldig.
Een stukje ciabatta-brood erbij en je hebt een supervoorgerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept