Nieuws   Zoeken 

Martijn's spaanse maaltijdsoep uit de extremadura
Ingredienten: (4 pers.):
een blik kikkererwten
een blik tomatenblokjes
een stuk gerookte spek (250 gr)
een dikke ui
een aardappel
2 knoflooktenen
een rode paprika
een courgette
een aubergine
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 blokje runderbouillon
een scheutje rode wijn
snufje cayennepoeder
Bereiding:
Snijd het spek in blokjes en bak het aan in een grote pan. Snijd ondertussen de groente in blokjes en voeg dit, met de gesnipperde ui en knoflook, toe aan het spek. Snufje cayennepoeder erbij. Even aanbakken. Dan blussen met een flinke scheut wijn. Giet er 1 liter bouillon bij en laat het geheel 30 รก 40 minuten op laag vuur koken. Lekker met stokbrood. Eet smakelijk! ! ! ! ! ! ! ! !
Receptnummer: 12635 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept