Nieuws   Zoeken 

Monique's lekkere laagjesdip
Ingredienten: (6 pers.):
1 a 2 pakjes roomkaas zoals Mon Chou
of Philadelphia oid (ik heb het
ook wel eens gemaakt met
Boursin met kruiden
ook lekker)
paar eetl. mayonaise
Italiaanse pastasaus (tomaat)
uit een pot
1 gele paprika
paar bosuitjes
2 vleestomaten
geraspte belegen kaas
citroensap
Bereiding:
Maak paprika, bosui en tomaat schoon en snijd alles in kleine blokjes. Schep alles in een kom om met wat citroensap. Eventueel kunnen er ook een paar druppels tabasco door. Roer de roomkaas en mayonaise tot een gladde massa. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een mooie glazen schaal. Smeer hierover een dun laagje pastasaus en bestrooi gelijkmatig met geraspte kaas. Hierover gaat het paprika-bosui-tomaatmengsel. Daarover weer een laagje pastasaus en bestrooien met geraspte kaas. Zet het in de koelkast tot het serveren. Heerlijk om te dippen met tortillachips en nog lekkerder als je de chips even in een hete oven opwarmt!
Receptnummer: 12641 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Hier is iedereen enthousiast over als ik dit bij een feestje op tafel zet. Meestal maak ik een dubbele portie, want het is zo op.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept