Nieuws   Zoeken 

Ester's gehaktbrood met doffinoise patatjes en gesuikerde wortelen
Ingredienten: (4 pers.):
Voor Aardappelen:
4 grote aardappelen
1 doosje room
Beetje gemalen kaas
Voor wortelen:
Wortelen voor 4 personen
P & z
Suiker
Voor gehaktbrood:
1500 gr gahakt
2 eieren
paneermeel
p & z
Bereiding:
Je snijdt de 4 aardappelen in schijfjes nadat je ze geschild hebt, ongeveer even dik. (niet koken! ). Dan leg je ze in de uurvaste schotel en schikt de aardappelen trapsgewijs in de schotel, op vier rijen. (Indien u dit doet, dan presenteert het zeer mooi. ) Je kruid ze een beetje met P & Z, en dan giet je heel het doosje room erover, dat ze goed onderstaan. Dit kan zo in de oven. Dan het gehaktbrood:. Je doet het gehakt in een bolkom, voegt daat de eieren en genoeg paneermeel bij, en kneden maar!. Het paneermeel zorgt ervoor dat het minder vochtig wordt. Dan schik je het gehakt op een vuurvaste schotel, en maakt het mooi rechthoekig. Dan kruid je het met p & z. Als je je handen wast om de brij eraf te doen, hou je ze druipend nat en ga je met je natte handen over het gehaktbrood. Dit zorgt ervoor dat het niet zal scheuren tijdens het bakken. Maak maar goed nat. En dan doe je er nog veel paneermeel bovenop, dit maakt de korst lekker knapperig. Zo, dit is ook klaar voor in de oven. Zet de aardappelen en het gehaktbrood samen in de oven op 170°C. Voor ongeveer 70 min. Ongeveer een half uur voor het uit de oven mag, zet je de wortelen op. (Zorg dat ze dan wel al gesneden zijn, gewoon eerst de wortel in twee snijden en dan nogmaals overlangs in twee. ). Die zet je op een hoger vuur met wat boter, p&z. Na een paar minuten zet je ze een beetje onder water. Doe er maar al flink wat suiker op, zo'n 4 eetlepels. Die laat je gaar worden, en net voor je ze van't vuur neemt nogmaals flink wat suiker opdoen, hoe meer hoe beter!. Dan, als alles klaar is, moet je mooi schikken op het bord. In het midden van het bord leg je zo'n "ardappelreep". Links daarvan de wortelen (met wat peterselie op) en rechts ervan het gehaktbrood. Het is overheerlijk en presenteerd heel mooi. Smakelijk!
Receptnummer: 12652 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 75 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept