Ingredienten: (12 pers.):
320 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
90 gr witte basterdsuiker
zakje vanillesuiker
1 tl koekkruiden
120 gr boter
1 ei (losgeklopt)
2 el melk
| Bereiding:
Kneed het meel, zout, basterdsuiker, vanillesuiker, koekkruiden, boter, melk en de helft van het ei tot een deegbal. Leg de deegbal in folie ongeveer 15 min in de koelkast. Oven voorverwarmen op 175 graden (hetelucht 160). Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm, en steek er leuke vormpjes uit, of eventueel met een glas. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, en bestrijk ze met de rest van het ei. Bak de koekjes in ongeveer 15-20 min. Je kunt er natuurlijk ook andere smaken aan geven, door de vanillesuiker en de koekkruiden te vervangen door bijvoorbeeld 1 1/2 el cacaopoeder, of 50 gr pindastukjes en/of 50 gr pure chocolade. Wees creatief! |