Angelique 's vaders Limburgse boerenomelet
Ingredienten: (2 pers.):
4 eieren
een restant gekookte aardappels
1 ui
250 gr. champions
250 gr. vers spek (blokjes)
1 blikje groente (Mexico Melange)
zout en peper
Bereiding:
Bereiding vulling: Bak de spekblokjes krokant en schep ze uit de pan. Bak in het spekvet de champions, de gesnede ui en de aardappels goudbruin.
Voeg het spek en de goed uitgelekte groente toe. Schep het geheel rustig door elkaar en houd het geheel warm.
Bereiding omelet: Klop de eieren goed schuimig. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Giet de helf van het mengsel in een warme koekenpan.
Bak de omelet gedurende 2 minuten op de hoogste stand en laat het daarna nog 5 min op de laagste stand gaar worden.
Schuif de omelet op een warm bord en schep de vulling erop. Klap de omelet dan dicht.
Garneer de bovenkant met in waaiervorm gesneden augurkjes.
Doe het zelfde met de andere helft van het eimengsel.
Receptnummer: 1267 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Angelique B
Opmerking:
Lekker bij rijst met pindasaus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept