Nieuws   Zoeken 

Tine's gevulde campignon met zalmmousse(kerstmenu)
Ingredienten: (4 pers.):
4 champignons(portabella's)A.H.
400 gr.gerookte zalm
200 gr.slagroom
100 gr.volle yogurt
citroensap
wat mosterd naar smaak
peterselie.
Bereiding:
Maak de champignons schoon met keukenpapier. Neem de stelen voorzichtig uit de hoeden. Snijd aan de bolle kanten van de hoeden dunneplakjes af,waardoor de hoeden nadat ze gevuld zijn rechtop blijven staan. Breng 1/2 liter water aan de kook. Voeg 1/2 theelepel zout toe. Temper de warmtebron,leg de hoeden in het hete water. Houd alles 3 min. Tegen de kook aan. Neem met een schuinspaan de hoeden uit het hete water en laat ze omgekeerd op keukenpapier uitlekken,afkoelen en ook zoveel mogelijk op drogen. Snijd de zalm in stukjes en maal de zalm fijn in een keukenmachine tot een fijne mousse. Je kan de mousse maken zoals je zelf wilt. Meng de yogurt,slagroom,mosterd en citroensap erdoor maak het af met wat zout. Vul de champignons met de mousse en versier ze met de peterselie.

aanvulling: 400 gram zalm is eigenlijk teveel heb ik ontdekt met de feestdagen het kan met 200 gram ook heel goed, een tip voor degene die het nog gaan maken.
Het is erg lekker.groetjes tine
Receptnummer: 12670 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
De mousse kan je een dag van te voren maken ,afgedekt in de koelkast bewaren ,hoef je alleen maar de champignons te bewerken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept