Nieuws   Zoeken 

Karyn's courgette-kerrie-roomsoep
Ingredienten: (4 pers.):
-2 courgettes (in stukjes gesneden)
uien (in stukjes gesneden)
kerriepoeder (flinke theelepel)
flinke klont roomboter
1.5 runderboullionblokjes
0.5 l room
staafmixer
Bereiding:
In een pan de roomboter samen met de kerriepoeder rustig laten smelten (mioteren) tot een glad papje ontstaat. Daarna voeg je de uien toe en laat zachtjes glazig worden, voeg de courgettes toe en laat deze ook lekker sudderen in het prutje tot alles een beetje zacht is, dan de boullionblokjes erbij kruimelen en water toevoegen tot de groentes net onder staan, alles door blijven roeren, dan de slagroom erbij en blijven roeren. Pan van het fornuis halen en met de staafmixer alles pureren, zout en peper naar smaak toevoegen.
Receptnummer: 12703 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 16 min.
Opmerking:
Dit is een vrij machtige soep en kan best als hoofgerecht gegeten worden of ruim van te voren als voorgerecht. Alle ingredienten kunnen naar eigen smaak extra toegevoegd worden of eruit gelaten worden. Het is wel belangrijk om de roomboter samen met de kerriepoeder te laten smelten. Eet smakelijk! ! ! ! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept