Nieuws   Zoeken 

Frank's mexican mushrooms con queso
Ingredienten: (2 pers.):
14 (niet al te grote) champignons
kruidenboter
4 eetl. olijfolie
4 theel. mexicaanse kruiden
2 theel. knoflookpoeder of 2 geperst teentje
2 eetl. geraspte parmezaanse kaas
veel gratineerkaas
2 slakken-schaaltjes (kleine schaaltjes met kuiltjes erin
ogigineel om slakken te bereiden)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Leg ze dan met de opening naar boven in de schaaltjes en schep een klein lepeltje kruidenboter in elk hoedje. Meng nu de olijfolie met de mexicaanse kruiden en de knoflook en sprenkel dit over de champignons. Strooi de parmezaanse kaas over de champignons en bedek beide schaaltjes nu met een dikke laag gratineerkaas. 25 minuutjes in de oven en er kan gesmuld worden. Maar pas op, heet natuurlijk
Receptnummer: 12706 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
* De Mexicaanse kruiden komen uit een potje, maar je kunt natuurlijk ook je eigen selectie aan kruiden toevoegen (bijvoorbeeld koriander, paprika, gember, peper, oregano, enz enz)
* De naam "Mushroom con queso" is gebaseerd op een gerecht dat mijn vriendin altijd, maar dan ook altijd bestelt in ons favoriete mexicaanse restaurant, namelijk "Mushroom Surprise". Ik wilde natuurlijk niet die naam misbruiken, vandaag de kleine verandering.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept