Elies' jachtschotel met rode kool
Ingredienten: (5 pers.):
600 gram wild of runderlapjes in blokjes
olijfolie
1.5 kg geschilde aardappelen
1 appel in stukjes en geschild
blikje rode kool
kruidnagels
2 laurierblaadjes
150 ml runderbouillon
zout
peper
scheutje rode wijn
1 grote ui in stukjes
paneermeel
Bereiding:
Kook de aardappelen en maak hier puree van. Doe de olie in een braadpan en fruit hierin de uitjes en bak het vlees gaar. Voeg de bouillon, de kruiden en de rode wijn toe. Kook de appel samen met de rode kool alvast wat voor (niet te lang) en voeg deze toe aan de aardappelpuree. Laat het vlees een halfuurtje stoven. Schep het vlees en de puree om en om in een ovenschaal. Strooi hier overheen wat paneermeel en een beetje gesmolten boter. Verwarmd de schotel 15 minuten in de oven op 250 graden celcius.
Receptnummer: 12734 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
extra benodigdheden: ovenschaal en oven
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept