Smulstampotovenschotel a la jolanda
Ingredienten: (4 pers.):
2 kilo aardappels
300 gram andijvie
250 gram spekjes
150 gram mosterdkaas
1 bakje cherrytomaatje
75/100 ml Blue Band Finesse
voor koken
3 theelepels pesto
peper/zout
50 gram geraspte kaas
Bereiding:
Schil en kook de aardappels, laatste 7 min de eieren erbij koken. Oven voorverwarmen op 225 graden. Spekjes uitbakken. Ondertussen kaas in blokjes snijden, tomaatjes halveren. Finesse, pesto, peper en zout mengen. Als de aardappels gaar zijn, deze stampen, Finesse er doorheen roeren. Eieren pellen en klein snijden. Met een vork de andijvie, tomaatjes, stukjes kaas, spekjes met vet en eieren erdoor heen roeren, niet stampen. Een ovenschaal invetten, stampot erin doen, geraspte kaas erover en dan nog 15 min in de oven.
Receptnummer: 12743 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Deze stampot heb ik gemaakt met dingen die ik nog in huis had, dus ik zou zeggen leef je uit, je kan erzelf ook van alles door heen gooien.
Mijn dochtertje van 2,5 heeft er ook heerlijk van zitten smullen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept