Nieuws   Zoeken 

Gado Gado van Joost
Ingredienten: (2 pers.):
1 klein stronkje broccoli
1 winterwortel
1 bakje satesaus
4 eieren
ongezouten pinda's
rijst
(voor de garnering: bosuitjes, kroepoek, seroendeng, atjar en sambal)
Bereiding:
Kook de eieren, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Kook de rijst. Terwijl deze aan het koken is de broccoli in kleine stronkjes breken en de wortel in kleine reepjes snijden. Deze in kokend water een paar minuten blancheren (NIET TE LANG!!! 3 minuten is genoeg), het moet nog knapperig zijn. De groenten afgieten en laten staan (ze hoeven niet warm te zijn in het gerecht). Dan de satesaus uit een bakje of potje warm maken. Als laatste de groenten in een bak of schaal doen, de pinda's erbij en de plakjes ei bovenop. Overgieten met satesaus. Eventueel garneren met wat gesnipperde bosuitjes) De rijst er apart bij serveren.
Receptnummer: 1275 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Joost
Opmerking:
Serveren met rijst, kroepoek, seroendeng, atjar en sambal en je hebt een heerlijke vegetarische uitgebreide, maar heel snelle maaltijd. Het gerecht is zowel koud, lauw of warm lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept