Nieuws   Zoeken 

Joost's Supersnelle Shoarma met houmous
Ingredienten: (2 pers.):
1 blik (400 gr.) kikker-erwten
300 gr. shoarmavlees
6 pita broodjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 citroen
olijfolie
komijn
zout
paprikapoeder
keukenmachine
Bereiding:
Bak de pitabroodjes af in de oven (190 graden, 5 minuten).
Voor de houmous: Stop de kikkererwten met wat vocht uit het blik, het teentje knoflook, een paar lepels olijfolie, het sap van 1 citroen en een snufje zout in de keukenmachine of staafmixer. Mix alles tot een gladde puree. Het moet een vrij gladde, maar geen waterige textuur krijgen, wees daarom voorzichtig met het toevoegen van vocht. Als het te vast (klonterig) is, meer vocht toevoegen. Voeg ook eventueel meer kruiden naar smaak toe.
Voor de shoarma: Snipper een uitje en bak het samen met het shoarmavlees.
Lepel de houmous op een plat bord en strooi er heel VEEL paprikapoeder op. Schep er wat shoarmavlees op en serveer met de pitabroodjes. Het gerecht kan met een lepel gegeten worden of gedipt worden met de broodjes, of je kunt ook alles van te voren in het broodje doen en dan opdienen.
Receptnummer: 1276 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Joost
Opmerking:
serveren met een groene salade
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept