Nieuws   Zoeken 

Gabriëlle's spaanse, pittige bruinebonensoep.
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui.
2 teentjes knoflook.
1 winterwortel.
2 aardappelen.
300 gr. vleestomaten.
½ knolselderij.
1 prei.
4 eetl. olijfolie.
1 blik bruine bonen (ca. 8 oo gr).
1 ½ ltr. bouillon (evt. van tablet).
Peper en zout.
200 gr. chorizo (in reepjes).
Bereiding:
Pel de ui en knoflook en snipper ze. Schrap de wortel en snijd deze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes. Schil de selderijknol snijd deze in blokjes en de prei in ringen. Verhit de olie in een soeppan. Roerbak hierin de ui, knoflook, wortel, aardappel, selderij en prei, 5 min. Doe de tomaten erbij en bak ze 1 min. Mee. Giet de bonen af en pureer er 2/3 deel van met de staafmixer. Voeg deze bonenpuree met de bouillon bij het roerbakmengsel en kook het zachtjes 15 min. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer de chirizo (reepjes of blokjes) met de rest van de bonen vlak voor het serveren door de soep. Lekker met bruin stokbrood!.
Receptnummer: 12763 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Recept van Bas, uit Ditjes & Datjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept