Ingredienten: (4 pers.):
(je kunt alles bij de AH of toko krijgen):
zout
250 g eiermie (bijv. Conimex Chinese Eiermie)
1 komkommer
1 zakje verse munt
2 limoenen (of gewoon kant-en-klaar limoensap gebruikt)
1 a 2 teentjes knoflook uitgeperst
4 eetlepels (roerbak)olie (géén olijfolie)
een paar el sesamolie naar smaak
1 eetlepels Thaise vissaus (hier gebruik ik meer van naar smaak)
150 g ongezouten pinda's
3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
1 zakje veldsla
| Bereiding:
In een grote pan ruim water met zout aan de kook brengen. Van het vuur af de mie erin leggen en ± 4 minuten laten wellen. Of gewoon de bereidingswijze op de verpakking volgen. De komkommer wassen, in de lengte doorsnijden en met een theelepel de zaadjes eruit schrapen. De komkommer schuin in fijne plakjes snijden. De munt fijnhakken (doe ik in de vijzel). De limoenen uitpersen. In een kom het limoensap met de knoflook, olie, vissaus en munt tot een dressing kloppen. De helft van de dressing in een kom schenken. De mie laten uitlekken en warm door de dressing scheppen. De helft van de komkommer, de pinda's en de sesamzaadjes erdoor scheppen. De veldsla over vier borden verdelen. De miesalade in het midden scheppen. De rest van de komkommer, pinda's en sesamzaadjes erover verdelen en de rest van de dressing erover sprenkelen. |