Ingredienten: (4 pers.):
winterwortels (winterpeen), 1 kilo (met de hand) grofgesneden
aardappels, 1 kilo geschilde
uien, enkele stevige, in halve ringen gesneden
lams- (of runder-) gehakt, 150-200 gram grof ~1 maal gedraaid
rookworst, (lams- of rundvlees)
zout
peper (molen)
kerrie poeder (mespunt; div. curry soorten mogelijk)
olijfolie, eventueel
| Bereiding:
In een ruime stamppot pan (laagje water) de wortels (onder), aardappels (midden) en de uienringen (bovenop) aan de kook brengen. Na ca.10 min rustig koken de rookworst bovenop leggen en ca. 10 min rustig laten doorpruttelen (tot de worst gaar is).
Onderwijl de grove lamsgehakt op smaak brengen met zout, peper en kerrie en in een koeke(n)pan losbraden, eventueel met wat olijfolie.
De stamppot stampen of heel grof mixen (maak er geen puree van!). Eventueel verdunnen met water, melk of jus. Luchtig de gebraden kerrie gehakt er doorheen scheppen. Garneren met de rookworst, naar wens in grotere of kleinere stukken.
|