Ingredienten: (4 pers.):
1 pak diepvries sperziebonen (450 gram)
zout
2 blikjes tonijn naturel
3 vleestomaten
2 hardgekookte eieren
2 el azijn
1 tl mosterd
6 el olie
peper
1 el kappertjes
8 groene olijven zonder pit | Bereiding:
voorbereiding:Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet en laat ze onder koudstromend water afkoelen. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken. Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes. Pel de hardgekookte eieren en snijd ook die in plakjes. klop een sausje van azijn, mosterd, olie en zout en peper naar smaak
bereiding:Schep de sperziebonen, de tonijn, de partjes tomaat en het sausje door elkaar in een slakom. Garneer de salade met de ei, kappertjes en in plakjes gesneden olijven. Lekker met stokboter en kruidenboter
|