Nieuws   Zoeken 

Monique's tiramisu van delia smith
Ingredienten: (6 pers.):
3 eierdooiers
50 g. suiker
250 g. mascarpone
2 eiwitten
ca. 24 lange vingers
1.5 dl. sterke koffie
3 eetl. bruine rum
50 g. bittere chocolade met
70 % cacao
fijngehakt
1 afgestreken dessertlepel cacaopoeder
Bereiding:
Doe de eierdooiers met de suiker in een middelgrote kom en klop ca. 3 min. Met de mixer op de hoogste stand tot het een licht en luchtig mengsel is. Roer de mascarpone in een grote kom luchtig met een houten lepel. Klop er beetje bij beetje het dooiermengsel door. Voeg de volgende portie pas toe als de eerste geheel is opgenomen. Maak de kloppers van de mixer goed schoon en vetvrij en klop de eiwitten in een 3 e kom tot ze zachte pieken vormen. Spatel de eiwitten door het mascarponemengsel en zet de kom weg. Zet 6 glazen coupes klaar. Halveer de lange vingers, giet koffie en rum (of Tia Maria of iets anders) in een lage schaal en dep de lange vingers er kort aan beide kanten in. Leg 3 helften in elke coupe, schep er een lepel van het mascarponemengsel op en bestrooi met een laagje gehakte chacolade. Herhaal deze procedure met 5 helften, mascarponeroom en chacola. Bestuif met cacaopoeder. Dek de coupes af met vershoudfolie en zet ze een paar uur in de koelkast. Serveer ze ijskoud.
Receptnummer: 12820 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Er staan al veel variaties van Tiramisu op deze site. Dit is het recept van Delia Smith wat ik vaak maak bij speciale gelegenheden. Ik krijg er altijd complimenten over. Het is veel luchtiger dan de meeste tiramisu's en heeft daarnaast ook meer 'bite' door de lange vingers en chocola.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept