Nieuws   Zoeken 

@nita's prei uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
3 a 4 middelgrote preien schoongemaakt
zout
1 stukje foelie
45 gr boter
30 gr bloem
1/2 theel. milde kerrie (Djawa)
125 ml melk
125 ml kookroom
150 gr. geraspte kaas
witte peper
nootmuskaat
eventueel 2 a3 gekookte eieren
3 eetl. kruim van witbrood of paneermeel
Bereiding:
Dit recept is niet van mij zelf maar komt uit het nieuwsblad van het noorden. Snijd de preien in stukken van ongeveer 8 cm. Kook de prei in ruim kokend water waaraan wat zout en een stukje foelie is toegevoegd, dit ongeveer 10 min. Laat de prei daarna in een vergiet goed uitlekken en afkoelen en houd 125 ml kookvocht apart. Smelt 35 gram boter in een pannetje met dikke bodem. Roer er de bloem, kerriepoeder doorheen. Net zolang roeren tot een gladde massa is ontstaan. Schenk de melk, kookroom en het kookvocht erbij en laat het onder goedroeren aan de kook komen. Als er een gladde saus is ontstaan laat het dan nog ongeveer 3 a4 min. Zachtjes sudderen. Roer er 100 gr. Kaas door en blijf roeren tot de kaas volledig is opgenomen. Voeg eventueel naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Beboter een lage ovenschaal. Leg de preistukken naast elkaar in de schaal. Schenk de saus erover, schik er eventueel de eipartjes op. SChep de rest van geraspte kaas erover en de paneermeel of broodkruim. Leg hier en daar een stukje boter. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (200 C) en dit ongeveer 20 min. Staan zodat er een mooie bruine korst op kan komen. EET SMAKELIJK.
Receptnummer: 12821 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Wil je geen vegetairse schotel dan kun je ook onder de prei kruimeltjes gehakt doen. Geef er een aardappelpuree bij. Heerlijk
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept