Nieuws   Zoeken 

Gabriëlle's kippenragoût met sinaasappel.
Ingredienten: (4 pers.):
Dubbele kipfilet (± 400 gr.).
Kipkruiden.
Boter/margarine of evt. olie.
1 ui.
Bakje champignons.
Citroensap.
2 Sinaasappels.
Koenjit.
Bloem.
Potje zilveruitjes.
Kippenbouillontablet.
Koffiemelk.
Droogkokende rijst.
Bereiding:
Kipfilet inwrijven met de kipkruiden. In koekenpan boter verhitten. Kipfilets goudbruin en gaar bakken, af en toe keren. In stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Champignons schoonborstelen en in vieren snijden, besprenkelen met wat citroensap. 1 sinaasappel uitpersen en het sap aanvullen met water tot 4 dl. De andere sinaasappel pellen en de witte velletjes verwijderen. In stukjes snijden. Rijst met een klein beetje koenjit en wat zout bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Intussen in een andere pan 3 eetl. Boter smelten. Ui en champignons ± 3 min. Zachtjes bakken. Met houten lepel de bloem erdoor roeren. Al roerende, scheutje voor scheutje, het sinaasappelmengsel toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden saus is. Toevoegen: kip, bouillontablet, sinaasappelstukjes, zilveruitjes en koffiemelk. Met het deksel op de pan ± 3 min. Verwarmen. Af en toe roerende op smaak brengen met peper, zout en citroensap. Groentetip: broccoli.
Receptnummer: 12822 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Dit is een recept van mijn Zuid-Afrikaanse collega.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept