Nieuws   Zoeken 

Marjolein's tulband (à la oma jo)
Ingredienten: (12 pers.):
300 g boter of margarine
250 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
10-12 druppels citroenaroma
mespuntje zout
350 g zelfrijzend bakmeel
ca. 6 eetlepels melk
250 g (grote) rozijnen
125 g bigarreaux (Franse vruchtjes)
Bereiding:
Roer boter of margarine tot room en voeg lepel voor lepel de suiker met de vanillesuiker toe; daarna één voor één de eieren, het aroma en het zout. Het gezeefde bakmeel wordt er bij hoeveelheden van 3 eetlepels tegelijk afwisselend met de benodigde melk doorheen geroerd. Je gebruikt slechts zoveel melk, tot het deeg traag van de lepel valt. Tenslotte schep je de gewassen en goed uitgelekte rozijnen en de in stukjes gesneden bigarreaux door de deegmassa, en doe je het deeg in een ingevette tulbandvorm. Het rooster van de tulbandvorm onder in de oven schuiven, voorverwarmen van de oven is niet nodig, je bakt de tulband goudbruin in totaal 60 à 70 minuten op 160 graden Celcius. Tussentijds kun je controleren op gaarheid met een houten prikker na ongeveer 45 minuten, evt. Pas je de baktijd dan aan. Na afkoelen poedersuiker erover strooien.
Receptnummer: 12824 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
I. p. v. citroenaroma kun je natuurlijk ook geraspte citroenschil nemen.
Dit recept is één van de favorieten van mijn 81-jarige moeder, en zij bakt deze tulband nog regelmatig!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept