Nieuws   Zoeken 

Dorien's varkens ribstuk met bruine biersaus
Ingredienten: (4 pers.):
700 gr varkensribstuk met been
2 flesjes bruine bokbier
1 eetlepel mosterd
2 preien in ringen gesneden
3 teentjes knoflook (gepeld)
1 winterwortel in (plakjes)
2 kruidnagelen
1 laurierblaadje
30 gran ijskoude boter of margarine
allesbinder
zout en peper
Bereiding:
Vul de ovenvaste schaal met het bier, de mosterd de prei, winterwortel, knoflook, kruidnagel, laurier en 8 dl water. Verwarm de oven met de gevulde overschaal erin op 250 graden tot het water kookt. Bestrooi het varkensribstuk met peper en plaatst het op de rooster boven de schaal met kokende inhoud. Temper de oven tot 170 graden. Laat het vlees plus minus 60 minuten gaar worden. Laat het 10 minuten verpakt in de alminiumfolie rusten buiten de oven. Verwijder de kruidnagel en hetb laurierblad. Laat de stoomvocht op een hoog vuur inkoken tot de helft. Pureer de biersaus. Roer er wat klontjes koude boter door en evt. Wat allesbinder. Snijd het vlees in kardonaadjes
Receptnummer: 12833 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 95 min.
Opmerking:
lekker met gekookte aardappelen en groene groenten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept