Jean's moules marinere (via Sjeeny)
Ingredienten: (4 pers.):
1 zak mosselen (2 kg.)
4 gesnipperde sjalotten
1 el fijn geknipte verse tijm
laurierblad
wat geknipte peterselie
125 gr. beurre de guirande (is met zeezout gemaakte boter),
2 gesnipperde tenen knoflook
Bereiding:
Mosselen goed wassen en baarden weghalen
Boter in de kookpan doen en laten smelten. De knoflook en de sjalotten laten zweten. De mosselen in de pan doen en goed om schudden. Nu 2 a 3 dl witte wijn erbij alsmede de kruiden. Gas hoog en deksel op de pan. Als het kookt dan zoals mijn moeder zei:"Een keer of 5 omschudden jongen en ze zijn goed". Mosselen moeten wel open zijn natuurlijk. Neem vier diepe borden of kommen en verdeel de mosselen met de saus hierover.
Alleen van de lucht al loopt het water in je mond.
Geef hierbij knapperig stokbrood ( of zoals de bretonnen friet). Een lekker glas witte wijn mag ook niet ontbreken
Receptnummer: 1285 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Sjeeny
Opmerking:
Dit is een recept van mijn grote vriend Jean!!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept