Ingredienten: (4 pers.):
500 gram rundergehakt
pak lasagnabladen
3 pakken/blikjes gepelde tomaten
1 grote ui
gesnipperd
200 gram verse (soep)groenten
2 teentjes knoflook
1 theelepel basilicum
1 theelepel oregano
een snufje zout
gedroogde chilli's naar smaak
bouillonblokje
3 blaadjes (gedroogde) laurier
1 pot aardappelAnders
kaas/baconsmaak
wat geraspte kaas | Bereiding:
De ui fruiten in wat olijfolie, vervolgens het gehakt erbij en rul bakken. De knoflook boven de pan uitknijpen en de groente even mee laten bakken op hoog vuur, totdat het gehakt een mooi kleurtje heeft en de groente is geslonken. Vervolgens de gepelde tomaten toevoegen (meestal maak ik ze een beetje fijn) en aan de kook brengen. Dan de kruiden erbij, het bouillonblokje en de laurierblaadjes. Deksel op de pan en ca. 20 min. Laten sudderen. In een lasagnaschaal om en om een laagje saus, de lasagnabladen en een laagje aardappelAnders, eindigen met een laagje saus. Vergeet niet de laurierblaadjes eruit te halen. Tot slot de geraspte kaas erover strooien en ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, op 200 graden. |