Nieuws   Zoeken 

Barbara's zalmpakketjes met citroen en kruiden
Ingredienten: (2 pers.):
2 zalmfilets van ca. 150 gram
zout
peper
citroensap
1 citroen
1 middelgrote ui
2 bosuien
2 eetlepels witte wijn
½ theelepel tijm
½ theelepel majoraan (marjolein)
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte selderij
ca. 30 gram boter
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. De ui en 1 bosui in dunne ringen snijden en 1 bosui fijn snijden. De citroen schoonboenen en in dunne plakjes snijden. De zalmfilets droogdeppen en inwrijven met zout, peper en citroensap. Twee vellen aluminiumfolie op het aanrecht uitspreiden. De ringen ui en bosui met elkaar vermengen en over de vellen folie verdelen. De wijn erover sprenkelen. Op elk vel twee plakjes citroen op het uienmengsel leggen. Daar de zalmfilets op leggen. De vis bestrooien met de tijm, majoraan, peterselie, selderij en fijngesneden bosui. Daar weer twee plakjes citroen opleggen. Tot slot over elke filet 15 gram boter verdelen. De folie naar boven toe dichtvouwen tot pakketjes en deze met de naad omhoog op de bakplaat leggen. Ca. 20 minuten laten bakken in de oven. De pakketjes op twee voorverwarmde borden leggen en met opengeslagen folie serveren.
Receptnummer: 12858 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met gepofte aardappels met kruidenboter en spinazie of peultjes. Of bij de barbecue met stokbrood en een salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept