Ingredienten: (4 pers.):
6 ons kippenlevertjes
6 el fijngesneden ui
2 tenen fijn gesneden knoflook
5 tl sambal trassi
2 tl laos
1 dl asemwater gemaakt van een stukje asem ter grootte van een walnoot
2 tl goela jawa
2 sprietjes sereh
2 salamblaadjes
1/4 blok santen
6 el olie en wat zout | Bereiding:
Maak de levertjes schoon en ontdoe ze van velletjes en peesjes. Wrijf ui, knoflook, sambal, laos, suiker en zout in de tjobek (vijzel) fijn.
verhit de olie in de wadjang of de pan. Bak de levertjes ongeveer 5 min. Doe er dan de kruidenbrij bij en schep rond. Voeg het asemwater toe alsmede het blok santen de sereh en de salamblaadjes. Schep rond en laat dit 5 a 6 min. stoven. Niet te lang want dan worden de levertjes droog. Verwijder voor het opdienen de sereh en de salamblaadjes.
geef hierbij witte rijst, nasi goreng of nasi koening.
Selamat makan
|