Nieuws   Zoeken 

Borsjtsj van Yvonne (Russische bietensoep)
Ingredienten: (6 pers.):
300 gram soepvlees
1 ui in halve ringen
1 kleine winterwortel
2 stengels bleekselderij
1 prei
300 gram gekookte biet(ontveld)
150 gram witte kool
takje peterselie fijngehakt
takje dille fijngehakt
laurierblad
1 eetl wijnazijn
1 theel. suiker
2 runderbouillontabletten
peper
garnering:
1/8 zure room
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. fijngehakte dille
200 gram in stukjes gesneden rode biet.
Bereiding:
Snijd de groenten in reepjes. Braad het vlees in 15 gram boter aan in een grote pan op hoog vuur. Voeg de ui en de groenten, op de kool na, toe en laat onder af en toe omscheppen enkele minuten meebakken. Giet er royaal 1 liter water met de 2 bouillonblokjes bij, de witte kool in reepjes en de peterselie en dille, laurier wijnazijn en suiker en laat dit in een gesloten pan minstens 1-1 1/2 uur zachtjes koken. Breng de soep op smaak met evt. Zout en peper. Serveer in borden of koppen met een toef zure room, fijngehakte kruiden en reepjes gekookte biet.
Receptnummer: 12875 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het is niet echt een snel recept, maar makkelijk voor de zaterdag en zeer de moeite waard!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept