Ingredienten: (4 pers.):
1 grote of 2 normale courgette's
150 gram roomkaas (of boursin)
100 gram ham
1 eetlepel Italiaanse kruiden
mespunt paprikapoeder
beetje room of volle melk
ui
tomaat
zout en peper | Bereiding:
Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaden (d. M. V. Een theelepel) en bestrooi met peper en zout. Snipper de ui. Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes. Vermeng de kaas met de ui, tomaat, room, kruiden, zout en peper. Vul de courgettehelften met dit mengsel en leg ze in een beboterde schaal. Gaar de gevulde courgette in 15-20 minuten in de magnetron op 600 watt.
aanvulling: Sorry, ik ben vergeten te vermelden wat te doen met de ham. Snijd de ham fijn en voeg dit gelijk met de tomaat enz. bij de roomkaas. |