Ingredienten: (4 pers.):
24 scampi's
6 dunne sneetjes italiaanse hesp
2 dl room
2 el tomatenpuré
2 el boter
1 teentje knoflook
2 el fijngesnipperde peterselie.
peper | Bereiding:
Rol elke gepelde goed afgedepte scampi in een reepje italiaanse hesp. Laat de boter kleuren, leg er de scampirolletjes in en draai ze na ong 1 min om. Doe er het geplette teentje knoflook bij, bijkruiden met peper en laat 2 minuutjes bakken. Haal de scampi's eruit en hou ze warm. Doe 1 el water in de pan, schraap het braadvocht goed los, voeg de room toe, 2 el tomatenpuré - meng goed door mekaar en laat inkoken tot gebonden sausje. Doe de scampi's terug in de pan, strooi er de peterselie over; even goed roeren en laat alles nog even doorwarmen. Onmiddellijk opdienen en geef er stokbrood of tagliatelli bij - Smakelijk ! !. |