Nieuws   Zoeken 

Dorien's bladerdeegbakjes met champignon-salamiragout
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr (grot)champignons
4 bladerdeegbakjes
40 gr boter
versgemalen peper
250 ml vleesbouillon
125 ml slagroom of kookroom
100 gr reepjes of blokjes salami
allesbinder of vlugbloem
1 eetl fijngeknipte bieslook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de verpakking van de bladerdeeg wordt vermeld. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Verwarm de bakjes volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Smelt de boter in een koekenpan en bak de champignongplakjes snel knapperend en lichtbruin. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Bestrooi de plakjes met ver gemalen peper. Giet de bouillon en de room bij de champidnons in de pan en breng het aan de kook. Roer de salami door de champignons. Bind de vocht door er zoveel allesbinder door te roeren tot het de consistentie van de ragout heeft. Verdeel de ragout over de in de oven warmgemaakte bladerdeegbakjes. Strooi er bieslook overheen en dien op
Receptnummer: 12896 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
TIP:Vervang de salami door reepjes gekookte ham
roer een beetje kerripoeder door de ragout
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept