Anita's tapenade van olijven en zongedroogde tomaten
Ingredienten: (12 pers.):
- Zwarte en groene olijven in gelijke hoeveelheid (zonder pit)
1 zakje zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook (geperst)
een stukje parmezaanse kaas of heel oude kaas
1 eetlepel kappertjes
zakje pijnboompitten
een blikje ansjovis op olie
olijfolie
Bereiding:
Wel de zongedroogde tomaten 15 minuten in heet water en spoel ze af met koud water. Pureer olijven met de knoflook, tomaten, gebrokkelde kaas, blikje ansjovis MET de olie tot een niet al te glad mengsel. Voeg de kappertjes toe en pureer die kort mee. Voeg, terwijl de machine draait, olijfolie toe tot een homogene massa ontstaat. Roost de pijnboompitten in een hete koekenpan tot ze enigszins verkleurd zijn en pureer ze daarna kort mee met de rest van het mengsel. Laat het liefst een nacht in de koelkast staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
Receptnummer: 12912 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept