Nieuws   Zoeken 

Tine's o,zo lekkere kabeljauwschotel met bleekselserij
Ingredienten: (2 pers.):
400 gram kabeljauwfilet
1 eetl.citroensap
peper en zout naar smaak
1 bosje bleekselderijs
20 gr.bloem
wat boter
1 dl.citroensap
(voor de saus)
1 visboulliontablet
2 eetl.slagroom of créme fraîche
wat belegen geraspte kaas.
Bereiding:
De kabeljauwmoten in gelijke stukken verdelen. 1 eetl citroensap met zout en peper vermengen en daarmee de moten insmeren,dit laten rusten. Snijd de bleekselderij in ringetjes. Verhit de boter in een wok of pan met dikke bodem en wok de bleekselderij omscheppend 3 min. Zachtjes mag niet verkleuren! ! Strooi er de bloem over goed roeren dan 21/2 dl heet water erbij met het citroensap en visboulliontablet. Blijf zolang roeren tot er een licht gebonden saus ontstaat,zachtjes laten sudderen eventjes maar dan de room erbij. Schep de helft hiervan in een ovenvaste schaal en leg de kabeljauwmoten er boven op en dan de rest van de saus met bleekselderij erover. 8 min. Op volvermogen afgedekt met magnatronfolie of deksel. Dan daarna de folie eraf de geraspte kaas erover en dan nog eventjes lichtbruin laten kleuren op de ovenstand of onder de grill. Lekker met gebakken aardappelschijfjes.
Receptnummer: 12940 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept