Ingredienten: (3 pers.):
400 gr Hamlappen
2 eetlepels droge sherry
peper - zout
ei
1 el bloem
3 el maizena
8 eetlepels olie
2 à 3 geschrapte worteltjes
2 grote niet te fijn gesnipperde ui
1 grote of 2 kleine komkommers
5 eetlepels pikante tomatenketchup
1 el soja
4 el suiker
4 el geurige azijn | Bereiding:
Snij 't vlees in blokjes van 2½ cm. Sprenkel er de sherry op en bestrooi 't vlees met peper en zout. Klop het ei los, roer er de bloem en 1 el maizena er door. Verwarm 5 el olie, vermeng het vlees met het ei, en bak de stukken vlees in de olie vlug mooi van kleur, draai de vlam lager en laat het vlees gaar worden, neem het daarna uit de pan. Snij de worteltjes in kleine stukken, doe de rest van de olie in de pan, fruit de uien glazig en bak de wortel mee. Schil intussen de komkommer, snij deze niet in al te grote stukken en bak ze met de uien en wortel tot ze bijna gaar zijn. Roer een papje van tomatenketchup, soja suiker, azijn, 2 el water en de rest van de maizena. Schep de groenten bij het vlees en roer het maizenapapje door het bakvet in de pan, roer tot er een gebonden saus ontstaat. Verwarm hierin het vlees met de groenten, proef de saus en voeg naar smaak peper -zout - soja - suiker of azijn toe. Is heerlijk op de rijst. |