Nieuws   Zoeken 

Stephanie's kokosflan
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de kokosflan:
4 eierdooiers
90 gr suiker
4 dl kokosmelk
1 dl melk
2 blaadjes gelatine (van 3 gram)
Voor de afwerking:
krokant koekje (vb "kletskoppen") of muntblaadje
passievruchtensorbet
frambozencoulis (te koop in de diepvries)
Bereiding:
Bereid de kokosflan:. Week de gelatine in koud water. Klop de eierdooiers samen met de suiker zeer schuimig (ruban). Kook de kokosmelk en de melk. Knijp de gelatine uit en voeg bij de melk. Giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Roer goed om. Laat ca. 20 min afkoelen en giet het dan over in individuele porties. Zet de porties in de koelkast en laat ze zeker 12 uur opstijven. Afwerking:. Giet een dun laagje frambozencoulis over de kokosflan. Plaats hierop een bolletje passievruchtensorbet. Werk af met een muntblaadje of een krokant koekje. SMAKELIJK ! ! !

aanvulling:
Ik laat de melk koken, haal het dan van het vuur, voeg dan de gelatine erbij en giet het nadien bij het eiermengsel
Receptnummer: 12959 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Indien je niet de tijd hebt om de flan voldoende te laten opstijven kan je bij je bereiding evt één extra gelatine-blaadje toevoegen...
Als individuele portie raad ik een whiskey-glas aan; het kleurenpalet is te mooi om weg te steken in een potje...
Een feestelijk dessert met héél weinig werk! Veel succes ermee...
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept