Nieuws   Zoeken 

Ri@'s holsteiner hamburger
Ingredienten: (2 pers.):
2 hamburgers à 125 gram
75 gram boter
2 kleine eieren
8 ansjovisfilets in olie*
2 theelepels limoen- of citroensap
1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
2 sneetjes wit brood naar keuze
zout en peper uit de molen
Bereiding:
Verhit 25 gram boter en bak 2 spiegelbladeren. Maak de anshovisfilets droog met keukenpapier en besprenkel ze met limoen- of citroensap. Wentel ze dan door de fijngehakte peterselie. Rooster de sneetjes witbrood aan beide zijden goudbruin. Verhit de rest van de biter in een tweede koekenpan en bak de hamburgers in 4 minuten aan weerszijden bruin. Bestrooi de hamburgers met peper en zout. Leg de hamburgers op de sneetjes geroosterd brood. Laat op elke hamburger een spiegelei glijden en leg daarop rond de eidooiers de ansjovisfilets.
Receptnummer: 12990 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
*ansjovisfilets kunnen worden weggelaten of worden vervangen door gekookte ham of in repen gesneden gerookte kipfilet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept