Ham-kaastasjes
Ingredienten: (12 pers.):
20 gr. verse gist
1/4 l. lauwe melk
500 gr. tarwebloem (en wat extra voor de verwerking)
2 el zachte roomboter of margarine
1 tl suiker
1 tl zout
1 ei (en 1 ei voor het bestrijken)
VOOR DE VULLING:
125 gr. gerookte ham (dikke Plak)
250 gr. smeerkaas
1 bosje bieslook
peper
Bereiding:
De gist in een beslagkom brokkelen en met de melk gladroeren. De bloem met de gistmelk, boter, suiker, zout en het ei tot een glad, soepel deeg kneden. Afgedekt ca. 45 min. laten rijzen. Intussen voor de vulling de ham in kleine blokjes snijden, en vermengen met de smeerkaas. De bieslook wassen, afdrogen en in ringetjes snijden, door de kaasmassa roeren en deze op smaak brengen met peper. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 30 x 40 cm en in 12 vierkanten van ca. 10 x 10 cm snijden. De kaascreme over de vierkanten verdelen. De vier hoeken optillen en de zijkanten dichtdrukken. De oven voorverwarmen op 200C. De tasjes op een met bakpapier bedekt bakblik zetten en afgedekt nog ca. 15 min. laten rijzen. De tasjes bestrijken met het losgeklopte ei. Midden in de oven ca. 15 min. bakken.
Receptnummer: 130 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
ik gebruik hiervoor gewoon bladerdeeg, anders duurt het mij te lang!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept