Nieuws   Zoeken 

Irene's gehaktballen met groente prutje (uit zweden)
Ingredienten: (4 pers.):
280 gr. pasta
400 gr. rundergehakt
2 dl. creme fraiche (max. 5 %)
1
5 theelepel zout
2 snuifjes peper uit de molen
1-2 knoflookteentjes
1 eetlepel (olijf)olie
2 paprika's (in div. kleuren)
1 courgette
Bereiding:
1. Kook de pasta met een beetje zout volgens de verpakking gaar. 2. Vermeng ondertussen het gehakt met een 1/2 dl. Creme fraiche, 1 tl. Zout, 1 snufje peper uit de molen en de uitgeperste knoflookteentjes door elkaar. 3. Vorm er 8 kleine platte gehaktballen van en braad deze in een halve eetlepel e olie in ong. 4 minuten per kant aan. 4. Maak de paprika's en courgette schoon en snij deze in kleine reepjes of stukjes. Vermeng de reepjes /stukjes in de overige olie en bak dit snel aan. 5. Roer de rest van de creme fraiche met de peper en zout door elkaar en roer dit door de paprika en courgette heen. Laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen en serveer het direct op een voorverwarmd bord.
Receptnummer: 13007 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit recept komt van de ICA (zweedse supermarkt)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept