Pie met kip en broccoli
Ingredienten: (6 pers.):
VOOR HET DEEG:
100 gr. tarwevolkorenmeel
100 gr. tarwebloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
50 gr. boter
150 gr. magere kwark
VOOR DE VULLING:
1 gegrilde kip (ca. 700 gr.)
250 gr. diepvriesbroccoli
1 prei (ca. 150 g)
1 rode paprika
2 el olie
3 eieren
2 dl melk
150 gr. magere kwark
1 tl kerrie
zout en zwarte peper
100 gr. geraspte kaas
Bereiding:
De ingrediŽnten voor het deeg door elkaar kneden. Afgedekt ca. 30 min. in de koelkast zetten. De kip ontvellen en de botten verwijderen. Het vlees in blokjes snijden. De ontdooide broccoli in kleine stukken snijden. De prei schoonmaken, wassen en in fijne ringen snijden. De paprika halveren, zaadlijsten verwijderen en wassen. De helften in repen van ca. 2 cm lengte snijden. De olie verhitten, de prei ong. 2 min. fruiten. De overige groenten toevoegen en alles ong. 10 min. laten stoven. De oven voorverwarmen op 200C. De eieren vermengen met melk en kwark en op smaak brengen met kerrie, zout en peper. Het deeg uitrollen tot een cirkel van ca. 30 cm. In een taartvorm van ca. 27 cm doen en de rand omhoog drukken. De groenten en het kippevlees erin doen, het eiermengsel erover gieten. Bestrooien met de kaas. Onder in de oven ca. 30 min. bakken.
Receptnummer: 131 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
volgens mij gaat dit ook heel goed met fillodeeg!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept