Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. kleine elleboogjes of schelpjes macaroni
1 zakje kaassaus
Scheut olie
100 gr. spekreepjes
1 grote ui
3 kleuren paprika's
1/2 bakje champignons
1 theel. kerriepoeder
1/2 theel. paprikapoeder
2 ons hamblokjes
4 augurken
4 eieren
beetje room/bakboter
| Bereiding:
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing maar gebruik ruim de helft van de benodigde water/melk. Verhit de olie in een pan. Bak de spekjes langzaam uit. Snijd intusssen de groenten en de augurken heel klein, soorten apart. Doe dan bij de spekjes de ui, 1 minuut bakken, dan de champignons, weer 1 minuut bakken. Dan de paprika's, nog 1 minuut bakken. Daarna de kaassaus, de kruiden, de hamblokjes en de gare macaroni erbij, goed roeren en doorwarmen. Bak intussen 4 spiegeleieren met wat peper en zout. In de boter. Serveer in leuke schaal bestrooid met de blokjes augurk en leg de gebakken eieren er boven op. EET SMAKEIJK. |