Ingredienten: (4 pers.):
2 limoenen
1 rode peper
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel lichte sojasaus
4 eetlepels ongezoute pinda's
1 komkommer
2 bosuitjes
1 zakje veldsla (75 g)
1 zakje verse koriander (15 g)
| Bereiding:
1 limoen schoonboenen en raspen. Beide limoenen uitpersen. Peper wassen, halveren, zaadjes verweideren en peper in reepjes snidjen. In kom limoensap, rasp, suiker, peper en sojasaus met 3 eetlepels water tot dressing roeren. Pinda's fijnhakken en door dressing roeren. Komkommer schillen, halveren en met lepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer helften in dunne plakken snijden. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in lengte in dunne reepjes snijden. Veldsla over platte schaal verdelen, komkommerplakken erop leggen. Bosuireepjes en koriander erover strooien. Dressing erover scheppen. |