Nieuws   Zoeken 

Tine's supersnelle en slanke japanse wokschotel
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram zonnevis
3 cm.verse gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 citroen
3 eetlepels sesamolie of wokolie
3 eetlepels Sojasaus of ketjap asin
500 gram gemengde gesneden groenten.
Bereiding:
Begin met de zivervliesrijst op te zetten. Ondertussen snijd je de vis in kleine stukjes of reepjes. Hak de geschilde gemberwortel en de gepelde teentjes knoflook fijn en snijd het pepertje(zonder zaadjes) in ringetjes,Boen de citroen schoon,rasp de schil en pers de vrucht uit. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de gember,knoflook,de rode peper en het citroenrasp tot het gaat geuren. Voeg de visstukjes toe en roerbak deze 5 minuten op een hoge stand met de helft van de sojasaus. Schep de visstukjes uit de wok en houd dit warm. Voeg de rest van de olie bij het bakvet en roerbak hierin de groenten 4 minuten. Voeg dan de citroensap,de rest van de sojasaus en de visstukjes toe. Verwarm alles al omscheppend 5 minuten. De rijst is ondertussen klaar giet het af en serveer dit appart met visgroentenschotel.
Receptnummer: 13153 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit stond in: Lekker Doen van Dirk. Echt in 15 min. klaar gezond en goed voor de lijn! ! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept